Receptbeskrivning

Potatissallad med rosa yoghurtsås och lammbullar

Ingredienser för
200 g lammfärs
1 msk kalvfond, koncentrerad
1 msk fetaost, smulad
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk persilja, finstrimlad, eller koriander
0.5 tsk olivolja
1 dl vatten
300 g färskpotatis, kokt, kall
0.5 st rödlök
100 g gurka
8 st rädisor
1 dl yoghurt
1 st vitlök, klyftor, pressade
1 msk rödvinsvinäger
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk persilja, finhackad, eller dill


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Lammbullar: Blanda samman färs, kalvfond, fetaost,
peppar och persilja till en färs.
Forma till 8 bullar.
2. Pensla en stekpanna med olivoljan och hetta upp pannan.
3. Lägg i färsbullarna och bryn dem runtom 3-5 minuter.
4. Häll över vatten, efterstek bullarna under lock på svag värme ca 10 minuter.
5. Sallad: Skala ev och skär potatisen i bitar, skala och skär löken i tunna skivor, skala och skär gurkan i skivor, ansa och skiva rädisorna.
6. Sås: Blanda yoghurt, vitlök, vinäger och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
7. Blanda sallad och sås. Garnera med dill.
8. Servera salladen med lammbullar

Visningar: 315
Inlagt 2012-06-15 13:48:35