Receptbeskrivning

Räkcocktail med champagnelök

Ingredienser för
räkor
1 rödlök
1.5 dl vin
200 g färskost
2 avokador
1 vitlöksklyfta
2 tsk limejuice
1 kaviar
limeklyftor
salt
vitpeppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna och häll på det mousserande vinet. Sjud tills vätskan ångat bort.
Ta från värmen, låt svalna och rör i färskosten. Lägg blandningen i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen.
Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa grovt i en skål tillsammans med pressad vitlök och hälften av limejuicen. Smaka av med salt och peppar.
Blanda räkorna med resten av limejuicen.
Fördela avokadoröran i portionsglas. Lägg på färskosten med lök i. Avsluta med ett lager räkor. Ställ i kylen. Kan förberedas hit.
Vid servering: Toppa varje glas med kaviar. Garnera med limeklyftor.

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.

Visningar: 432
Inlagt 2012-06-16 15:30:29