Receptbeskrivning
Inskannat från telefon
Ingredienser
för
Beskrivning
1 kg rabarber
5 dl vatten
ca 5 dl socker
1 krm natriumbensoat
Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar (de behöver inte
skalas). Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de
mosats sönder. Häll blandningen i en silduk, eller oöm
bakhandduk och vrid ur saften i en bunke. Det ska bli ungefär en
liter saft. Koka upp saften och ta den sedan från plattan. Rör i
sockret tills det löser sig. Det ska vara 5 dl socker till en liter saft,
så om det blir mindre saft än så får man helt enkelt minska lite
på sockret också. Koka upp igen och ta från plattan. Rör först ut
natriumbensoatet i en matsked av saften och rör sedan ner den i
resten av saften. Häll på fina glasflaskor eller burkar. Saften går
också bra att frysa.
Liknande bloggposter:
1. Svart vinbärssaft
2. Saft på frysta här
4 BEIJIÉ
5 dl vatten
ca 5 dl socker
1 krm natriumbensoat
Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar (de behöver inte
skalas). Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de
mosats sönder. Häll blandningen i en silduk, eller oöm
bakhandduk och vrid ur saften i en bunke. Det ska bli ungefär en
liter saft. Koka upp saften och ta den sedan från plattan. Rör i
sockret tills det löser sig. Det ska vara 5 dl socker till en liter saft,
så om det blir mindre saft än så får man helt enkelt minska lite
på sockret också. Koka upp igen och ta från plattan. Rör först ut
natriumbensoatet i en matsked av saften och rör sedan ner den i
resten av saften. Häll på fina glasflaskor eller burkar. Saften går
också bra att frysa.
Liknande bloggposter:
1. Svart vinbärssaft
2. Saft på frysta här
4 BEIJIÉ
Visningar: 195
Inlagt 2012-06-17 14:01:50

