Receptbeskrivning
Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Ingredienser
för
4 kycklingbröstfiléer
salt och peppar
100 g parmaskinka
1 salvia
2 msk smör eller margarin
2.5 dl matlagningsvin
1 msk kycklingfond
salt och peppar
100 g parmaskinka
1 salvia
2 msk smör eller margarin
2.5 dl matlagningsvin
1 msk kycklingfond
Beskrivning
Skär kycklingfilén i två delar på längden. Banka ut filéerna mellan plastfolie till tunna skivor. Krydda med salt och peppar.
Lägg 1-2 skivor parmaskinka och ett salviablad på varje kycklingbröstfilé. Fäst med tandpetare.
Bryn kycklingen i matfettet ca 2 minuter på varje sida. Tillsätt vin och kycklingfond. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 5 minuter.
Servera med gnocchi eller pasta.
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på buljongen. Glutenfri: Servera med ris eller quinoa.Laktosfri: använd laktosfritt matfett.Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.Äggfri: kontrollera att gnoccin eller pastan inte innehåller ägg.
Lägg 1-2 skivor parmaskinka och ett salviablad på varje kycklingbröstfilé. Fäst med tandpetare.
Bryn kycklingen i matfettet ca 2 minuter på varje sida. Tillsätt vin och kycklingfond. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 5 minuter.
Servera med gnocchi eller pasta.
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på buljongen. Glutenfri: Servera med ris eller quinoa.Laktosfri: använd laktosfritt matfett.Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.Äggfri: kontrollera att gnoccin eller pastan inte innehåller ägg.
Visningar: 561
Inlagt 2012-06-18 08:58:01

