Receptbeskrivning
Pastasås med citron, rökt lax och dill
Ingredienser
för
0.5 st gul lök, liten
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1.5 st fiskbuljongtärning
0.5 st citron, saft, pressad
1 krm svartpepper, nymald
400 g tagliatelle, färsk
200 g rökt lax, skivad
1 dl dill, hackad
1 dl vitt vin
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1.5 st fiskbuljongtärning
0.5 st citron, saft, pressad
1 krm svartpepper, nymald
400 g tagliatelle, färsk
200 g rökt lax, skivad
1 dl dill, hackad
1 dl vitt vin
Beskrivning
1. Sätt på pastavattnet.
2. Skala och finhacka lök. Fräs hacket ca 2 min i olja i en tjockbottnad kastrull.
3. Tillsätt creme fraiche och vin och rör om, lägg i buljongtärningarna och blanda tills såsen blir jämn och slät.
4. Rör ner pressad citron och låt sjuda 10 min. Smaka av med peppar.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
6. Strimla laxen. Lägg ner den i såsen och låt koka upp.
7. Häll såsen över pastan och lägg i hälften av dillen. Rör om försiktigt och strö sedan över resten av dillen. Servera genast, gärna tillsammans med ett glas vitt vin.
2. Skala och finhacka lök. Fräs hacket ca 2 min i olja i en tjockbottnad kastrull.
3. Tillsätt creme fraiche och vin och rör om, lägg i buljongtärningarna och blanda tills såsen blir jämn och slät.
4. Rör ner pressad citron och låt sjuda 10 min. Smaka av med peppar.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
6. Strimla laxen. Lägg ner den i såsen och låt koka upp.
7. Häll såsen över pastan och lägg i hälften av dillen. Rör om försiktigt och strö sedan över resten av dillen. Servera genast, gärna tillsammans med ett glas vitt vin.
Visningar: 727
Inlagt 2012-06-18 14:18:53

