Receptbeskrivning
Marockansk färsgryta med myntayoghurt
Jenny Nilsson via Ica.se
Ingredienser
för
400 g lammfärs
1 gul lök
1 paprika
1 chilifrukt
1 msk ingefära
1 tsk spiskummin
2 burk körsbärstomater
8 aprikoser
3 dl ris
2 dl matyoghurt
1 tsk honung
1 mynta
2 msk olivolja
1.5 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
1 paprika
1 chilifrukt
1 msk ingefära
1 tsk spiskummin
2 burk körsbärstomater
8 aprikoser
3 dl ris
2 dl matyoghurt
1 tsk honung
1 mynta
2 msk olivolja
1.5 tsk salt
1 krm peppar
Beskrivning
Skala och finhacka löken.
Dela, kärna ur och tärna paprikan och finhacka chilin.
Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta eller kastrull.
Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt tomaterna.
Låt småkoka under lock 15 minuter.
Grovhacka aprikoserna och blanda i grytan.
Låt småkoka ytterligare 10 minuter.
Tillaga under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda yoghurt, honung och mynta. Servera grytan med ris och en klick myntayoghurt.
Dela, kärna ur och tärna paprikan och finhacka chilin.
Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta eller kastrull.
Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt tomaterna.
Låt småkoka under lock 15 minuter.
Grovhacka aprikoserna och blanda i grytan.
Låt småkoka ytterligare 10 minuter.
Tillaga under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda yoghurt, honung och mynta. Servera grytan med ris och en klick myntayoghurt.
Visningar: 495
Inlagt 2012-06-18 14:30:55