Receptbeskrivning

Marockansk färsgryta med myntayoghurt

Ingredienser för
400 g lammfärs
1 gul lök
1 paprika
1 chilifrukt
1 msk ingefära
1 tsk spiskummin
2 burk körsbärstomater
8 aprikoser
3 dl ris
2 dl matyoghurt
1 tsk honung
1 mynta
2 msk olivolja
1.5 tsk salt
1 krm peppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken.
Dela, kärna ur och tärna paprikan och finhacka chilin.
Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta eller kastrull.
Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt tomaterna.
Låt småkoka under lock 15 minuter.
Grovhacka aprikoserna och blanda i grytan.
Låt småkoka ytterligare 10 minuter.
Tillaga under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda yoghurt, honung och mynta. Servera grytan med ris och en klick myntayoghurt.

Visningar: 495
Inlagt 2012-06-18 14:30:55