Receptbeskrivning

Ugnsbakad sej med betor och röd quinoa

Ingredienser för
4 st sejfilé, (à 150 g) bitar
1 tsk olivolja
1 tsk salt
800 g blandade betor, t ex polka-
2 dl quinoa, röd
1 st rödlök
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl persilja, hackad
1 st citron, rivet skal


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär betorna i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 20 min. Sätt ugnen på 150°. Pensla fisken med olja och gnid in den med salt. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen 12-15 min.2. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningar på förpackningen.3. Skala och skiva löken tunt.Blanda betor, quinoa, lök, olja, vinäger, salt, peppar och persilja.4. Lägg upp sallad och fisk på tallrikar och riv över citronskal före servering.Ca 430 kcal 8,5 g fett 39 g protein 47 g kolhydrater   

Visningar: 152
Inlagt 2012-06-19 00:38:53