Receptbeskrivning

Laxfilé med pecannötter

Ingredienser för
800 g skinnfri laxfilé
1 st apelsin, rivet skal från
2 dl apelsinsaft, pressad
1.5 msk färsk hackad dragon
1 msk dijonsenap
1 dl pecannötter, hackade
1.5 msk hackad färsk dragon
salt och malen vitpeppar
1 st purjolök
1 st zucchini
1 st aubergine
1 st röd paprika
6 st färska champinjoner
2 tsk smör
rapsolja till plåten
flingsalt och grovmalen svartpeppar
3 msk olivolja
eventuellt färska örter


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1 Skär laxen i fyra portionsbitar. Tvätta apelsinen noga. Pressa ut saften och riv skalet fint. Repa bladen av dragonkvisten och hacka dem fint.
2 Blanda samman en marinad av apelsinsaft, apelsinskal och dragon. Häll marinaden i en plastpåse och lägg i laxen. Låt marinera minst en timme i kylskåp.
3 Värm ugnen till 250°. Skölj och ansa grönsakerna. Strimla purjolöken. Tärna kålrabbi, zucchini och aubergine. Ansa och tärna paprikan. Borsta champinjo- nerna och tärna dem.
4 Lägg de tärnade champinjonerna i kall stekpanna. Hetta upp och låt vätskan
fräsa ur svampen. Lägg i smöret och fräs svampen. Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker blandat med svampen. Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering. Strö över hackade färska örter.
5 Sänk ugnstemperaturen till 175°. Smörj en ugnssäker form med olivolja. Ta ut laxen ur plastpåsen. Låt fisken rinna av på en bit hushållspapper. Pensla laxbitarna med dijonsenap, strö över pecannötterna och resten av dragonen. Ugnsbaka i cirka 15 minuter eller tills fisken har nått en innertemperatur på 70°.

Visningar: 433
Inlagt 2011-11-24 01:13:46