Receptbeskrivning
Kladdkaka m krämig hallonmousse
Ingredienser
för
chokladbotten
150 g smör 150 g mörk choklad
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
hallontopping
400 g frysta hallon 500 g mascarpone
2 dl florsocker
dekoration
100 g mörk choklad 2 frp färska hallon
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Banda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet.
2. Smöra och bröa en springform med 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25– 30 min.
3. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
4. Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème.
5. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.
6. Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
7. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallerna från pappret.
8. Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.
2. Smöra och bröa en springform med 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25– 30 min.
3. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
4. Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème.
5. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.
6. Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
7. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallerna från pappret.
8. Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.
Visningar: 437
Inlagt 2012-06-18 22:06:05

