Receptbeskrivning

Panerade strömmingsfiléer med rödbetsris

Ingredienser för
500 g strömmingsfiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
2 st ägg
1.5 dl ströbröd
3 msk smör
3 dl ris, långkornigt
6 dl grönsaksbuljong
3 st rödbetor, färska (ca 250 g)
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
0.5 tsk salt
2 dl matyoghurt, (10%)
2 msk persilja, hackad
1 msk wasabipasta
2 krm salt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Salta och peppra. Doppa filéerna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. 2. Ris: Koka riset i grönsaksbuljong i en kastrull ca 20 min. Skala och riv rödbetorna grovt på rivjärn. Låt rödbetorna koka med riset när det återstår ca 10 min av koktiden. Smaka av med vinäger, honung och salt. 3. Rör samman ingredienserna till såsen.4. Stek strömmingsfiléerna i smör i stekpannan ca 2 min per sida. Servera de nystekta filéerna med rödbetsris, wasabisås och sallad.

Visningar: 187
Inlagt 2012-06-23 15:01:49