Receptbeskrivning
			
			
			
			VÃ¥fflor, smet
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							100 g smör 
4 dl vetemjöl, ( 240 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
0.5 tsk salt
3.5 dl vatten
5 dl blandade frysta bär, t ex
0.5 st vaniljstång
1 dl syltsocker
vispad grädde
						
					4 dl vetemjöl, ( 240 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
0.5 tsk salt
3.5 dl vatten
5 dl blandade frysta bär, t ex
0.5 st vaniljstång
1 dl syltsocker
vispad grädde
Beskrivning
					
						1. Sylt: Lägg bären i en kastrull. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Lägg vaniljfrön och stång i kastrullen och låt koka utan lock ca 5 min. Rör i sockret och koka sylten ca 2 min. Skumma väl och häll upp sylten i en burk. Låt sylten kallna.2. Våfflor: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.3. Grädda våfflorna i våffeljärn och servera dem nygräddade med sylt och grädde.					
										Visningar: 280
Inlagt 2012-06-23 13:00:29
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min