Receptbeskrivning

Kycklingsallad med bluecheesedressing och pekannötter

Ingredienser för
2 st kycklingfiléer, á 150 g
1 msk smör
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
8 st tomater, marinerade, soltorkade
1 st päron
1 st paprika, orange
80 g salladsskott, blandade
1 dl pekannötter
2 dl gräddfil
100 g blåmögelost
0.5 tsk citronsaft, pressad
1 tsk citronskal, finrivet
1 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Dressing: Mixa samman blåmögelost och gräddfil. Tillsätt citronsaft, citronskal, salt och peppar. 2. Stek kycklingfiléerna i smör ca 6 min per sida. Krydda med salt och peppar. Låt kycklingen vila ca 5 min. Skär den i skivor. 3. Skär varje tomat i tre delar. Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg upp salladsskotten på tallrikar. Lägg på kyckling, soltorkade tomater, päron, paprika och pekannötter. Ringla över dressing.

Visningar: 302
Inlagt 2012-06-19 21:28:19