Receptbeskrivning

Matjessilltårta, Berits

Ingredienser för
200 g mörk kavring
75 g smör
4 st gelatinblad
1 burk matjessill, ca 200 g
1 st gul lök
3 dl gräddfil
1 burk kesella, 250 g
0.5 tsk svartpeppar
1 msk matjessillspad
1 dl gräslök, hackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Finhacka brödet eller smula det i mixer. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm.2. Lägg gelatinet i kallt vatten, 10 min.3. Ta upp sillen och finhacka den och löken. Blanda sill och lök med gräddfil och kesella. Smaksätt med svartpeppar, sillspad och ev salt.4. Låt gelatinbladen rinna av lite och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner gelatinet i smeten och häll i formen.5. Ställ tårtan att stelna i kylen 2-3 timmar eller till nästa dag.6. Lägg upp tårtan på ett serveringsfat och strö över hackad gräslök.

Visningar: 1750
Inlagt 2012-06-23 12:59:50