Receptbeskrivning
Roslagskubb ett råg- och fruktbröd
Sara Bredin via Recept.nu
Ingredienser
för
0.5 dl russin
1 dl äpple, torkade
1 dl aprikoser, torkade
1 l vatten
250 g rågkross
250 g vetekross
150 g linfrö
100 g solrosfrö
40 g vetekli
1000 g vetemjöl
1 msk bikarbonat
1 l filmjölk
2 dl sirap
1 dl äpple, torkade
1 dl aprikoser, torkade
1 l vatten
250 g rågkross
250 g vetekross
150 g linfrö
100 g solrosfrö
40 g vetekli
1000 g vetemjöl
1 msk bikarbonat
1 l filmjölk
2 dl sirap
Beskrivning
1. Grovhacka frukten.
2. Koka upp vattnet, Häll det över ingredienserna och rör om till en gröt. Låt stå en timme.
3. Sätt ugnen på 150 grader.
4. Tillsätt mjöl, bikarbonat fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg. Slå degen i smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.
5. Rågbrödet mår bra av att stå någon dag innan man äter det, men det smakar gott nybakat också..
2. Koka upp vattnet, Häll det över ingredienserna och rör om till en gröt. Låt stå en timme.
3. Sätt ugnen på 150 grader.
4. Tillsätt mjöl, bikarbonat fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg. Slå degen i smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.
5. Rågbrödet mår bra av att stå någon dag innan man äter det, men det smakar gott nybakat också..
Visningar: 460
Inlagt 2012-06-19 19:34:07

