Receptbeskrivning
Kycklingbuljong
Ingredienser
för
4 st kycklingben med kött
1 st lök med skal
2 st morot/morötter
1 st selleristjälk
2 st lagerblad
1 msk färska örter t.ex. persilja, timjan, rosmarin, salvia
1 krm peppar
1 krm salt seltin (låg natriumhalt)
1 st lök med skal
2 st morot/morötter
1 st selleristjälk
2 st lagerblad
1 msk färska örter t.ex. persilja, timjan, rosmarin, salvia
1 krm peppar
1 krm salt seltin (låg natriumhalt)
Beskrivning
Denna buljong går även att göra med endast grönsaker om så önskas.
Lägg kycklingbenen i en stor kastrull tillsammans med grönsakerna och örterna. Krydda med peppar och Seltin. Häll i ca 6 del vatten, koka upp och skumma av fettet som flyter upp till ytan. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i en halvtimme till en timme. Häll på mer vatten om det behövs.
Sila buljongen och ta bort grönsakerna och kycklingbenen. Buljongen kan förvaras i kylskåp upp till tre dagar. Det går även att frysa in.
Lägg kycklingbenen i en stor kastrull tillsammans med grönsakerna och örterna. Krydda med peppar och Seltin. Häll i ca 6 del vatten, koka upp och skumma av fettet som flyter upp till ytan. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i en halvtimme till en timme. Häll på mer vatten om det behövs.
Sila buljongen och ta bort grönsakerna och kycklingbenen. Buljongen kan förvaras i kylskåp upp till tre dagar. Det går även att frysa in.
Visningar: 230
Inlagt 2012-06-19 18:07:53

