Receptbeskrivning

Hjärtmusslor med vin

Ingredienser för
1 st nät hjärtmusslor, eller blåmusslor (ca 1
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili, t ex spansk peppar
1 msk olivolja
2 dl vin, torrt vitt
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar
0.5 dl gräslök, hackad
citronklyftor
bröd, gärna tångbröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackat dem lätt mot diskbänken. Lägg dem 5 min i en bunke med vatten, sÃ¥ att eventuell sand försvinner. Skölj dem därefter ytterligare nÃ¥gra gÃ¥nger i kallt vatten. 2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olivolja i en kastrull tills det fÃ¥tt lite färg.3. Tillsätt musslorna, vinet och citronsaften och lÃ¥t  koka upp. LÃ¥t musslorna koka under lock, 2–3 min, tills de öppnat sig.  Släng de som inte öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.4. Servera musslorna med citronklyftor, gräslök och gärna  tÃ¥ngbröd eller nÃ¥got annat gott bröd.

Visningar: 414
Inlagt 2012-06-19 19:24:33