Receptbeskrivning
Hjärtmusslor med vin
Ingredienser
för
1 st nät hjärtmusslor, eller blåmusslor (ca 1
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili, t ex spansk peppar
1 msk olivolja
2 dl vin, torrt vitt
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar
0.5 dl gräslök, hackad
citronklyftor
bröd, gärna tångbröd
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili, t ex spansk peppar
1 msk olivolja
2 dl vin, torrt vitt
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar
0.5 dl gräslök, hackad
citronklyftor
bröd, gärna tångbröd
Beskrivning
1. Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackat dem lätt mot diskbänken. Lägg dem 5 min i en bunke med vatten, så att eventuell sand försvinner. Skölj dem därefter ytterligare några gånger i kallt vatten. 2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olivolja i en kastrull tills det fått lite färg.3. Tillsätt musslorna, vinet och citronsaften och låt koka upp. Låt musslorna koka under lock, 2–3 min, tills de öppnat sig. Släng de som inte öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.4. Servera musslorna med citronklyftor, gräslök och gärna tångbröd eller något annat gott bröd.
Visningar: 414
Inlagt 2012-06-19 19:24:33

