Receptbeskrivning

Hjärtmusslor med vin

Ingredienser för
1 st nät hjärtmusslor, eller blåmusslor (ca 1
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili, t ex spansk peppar
1 msk olivolja
2 dl vin, torrt vitt
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar
0.5 dl gräslök, hackad
citronklyftor
bröd, gärna tångbröd


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackat dem lätt mot diskbänken. Lägg dem 5 min i en bunke med vatten, så att eventuell sand försvinner. Skölj dem därefter ytterligare några gånger i kallt vatten. 2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olivolja i en kastrull tills det fått lite färg.3. Tillsätt musslorna, vinet och citronsaften och låt  koka upp. Låt musslorna koka under lock, 2–3 min, tills de öppnat sig.  Släng de som inte öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.4. Servera musslorna med citronklyftor, gräslök och gärna  tångbröd eller något annat gott bröd.

Visningar: 133
Inlagt 2012-06-19 21:24:33