Receptbeskrivning
Per Morbergs saffranspannkaka med salmbärssylt
Cornelia Ny via Recept.nu
Ingredienser
för
2 dl grötris
4 dl vatten
0.5 tsk salt
1 l mjölk
2 st ägg
1 dl hackad mandel
1 dl strösocker
salmbärssylt
grädde
4 dl vatten
0.5 tsk salt
1 l mjölk
2 st ägg
1 dl hackad mandel
1 dl strösocker
salmbärssylt
grädde
Beskrivning
1. Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter. 2. Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något. 3. Blanda i ägg, saffran, socker och mandel. 4. Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form. 5. Grädda i 200 gr i 20-30 minuter. 6. Servera med vispad grädde och salmbärsylt.
Visningar: 460
Inlagt 2012-06-23 12:58:06

