Receptbeskrivning
Gammaldags hallonsnitt på nytt vis
Ingredienser
för
250 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
2 st ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt, fast
1.5 dl florsocker
1.5 msk vatten
1 dl mandelspån, rostade
1.5 dl strösocker
2 st ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt, fast
1.5 dl florsocker
1.5 msk vatten
1 dl mandelspån, rostade
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver. 2. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. 3. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12–24 bitar.
Visningar: 278
Inlagt 2012-06-23 12:12:10

