Receptbeskrivning

Kryddiga hamburgare med grönsaker, potatis och matyoghurt

Ingredienser för
600 g nötfärs
700 g potatis
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
1 msk rosmarin
2 msk matfett
1 rödlök
1 gurka
2 tomater
1 avokado
4 bröd


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 250ºC.
Skär potatis med skal i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills potatisen är klar. Vänd runt efter halva tiden.
Blanda nötfärsen med salt, peppar, dijonsenap och rosmarin. Forma 4 biffar. Stek dem i matfettet i en het stekpanna, 3-4 minuter på varje sida.
Skala rödlök och gurka. Finhacka löken. Skölj tomaterna. Kärna ur gurkan och skär den och tomaterna i tärningar. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur och tärna avokadon. Rosta brödet. Lägg biffarna på brödet.
Servera hamburgaren med grönsakerna, klyftpotatis och matyoghurt.

För alla
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Visningar: 341
Inlagt 2012-06-22 11:31:32