Receptbeskrivning

Köttbullar i currytomatsås

Ingredienser för
500 g köttfärs
1 dl ströbröd
1.75 dl vatten
1 st ägg
2 tsk salt
0.75 tsk peppar
0.5 st gul lök(ar)
1 msk flytande margarin
1 st gul lök(ar)
1 msk rapsolja
2 msk vetemjöl
1 passerade tomater
2 dl mjölk
1 köttbuljong
2 tsk curry
2 msk tomatpuré
salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Barnfavorit!
Beskrivning
Receptet är beräknat att räcka till 8 barnportioner eller 4 vuxenportioner.
Passar barn från 1 år.

1. Vispa upp ägget lätt i en skål, tillsätt vatten och ströbröd. Låt ströbröd svälla i 10 minuter. Riv löken fint. Blanda färsen med salt och peppar, lök och ströbrödsblandningen.

2. Rulla färsen till köttbullar, ett tips är att blöta händerna innan du rullar. Stek i smör eller margarin på medelstark värme. När de har fått fin färg, sänk värmen och efterstek i ca 5 minuter.

3. Lägg de färdigstekta köttbullarna i en form medan du gör såsen.

SÃ¥sen:

Tips! Gör gärna en mildare sås till barn som är ovana att äta kryddad mat. Ta undan barnportionen och krydda resten med mera curry.

Hacka löken och stek tillsammans med curry och tomatpuré i rapsoljan, strö över mjöl och tillsätt sedan mjölk, passerade tomater, buljongtärning och salt. Låt koka 10 minuter. Lägg i köttbullarna och strö över persilja. Servera med ris, pasta eller couscous.

Visningar: 603
Inlagt 2012-06-23 13:20:26