Receptbeskrivning

Spenatris

Ingredienser för
90 g smör
2 dl långkornigt ris (200g)
5 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
2 msk olivolja
2 st lökar (finhackade)
250 g fryst hackad spenat (tinad)
4 st salladslökar (hackade)


  60 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Värm smöret i en medelstol tjockbottnad kastrull, lägg ned riset och rör på svag värme i 10 minuter eller tlls riset har fått lite färg
Tillsätt buljong, salt och peppar. låt koka upp långsamt under oavbruten omrörning, sänk värmen och sjud under lock i 20 minuter. Ställ kastrullen åt sidan med locket på.

Värm oljan i en liten kastrull, lägg ned löken och rör på medelstark värme i 5 minuter. Tillsätt spenat, sänk värmen och koka under lock i 5-10 minuter eller tills spenaten är varm. Tillsätt salladslök och rör i en minut.

Blanda spenaten med riset .Rör tills det är genomvarmt.

Visningar: 127
Inlagt 2012-06-24 21:33:08