Receptbeskrivning

Kantarelltoppade färsbiffar med sallad

Ingredienser för
500 g blandfärs
1 st ägg
2 vitt bröd, utan kanter
1.5 dl mjölk
1 st finhackad gul lök
1 tsk flingsalt
1 krm malen peppar
0.5 msk ½ msk smsmör ½ msk vanlig rapsolja till st
1 l kantareller, 350 g
1 schalottenlök
2 st hela skalade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
1 st äggula
2 dl riven parmesanost
1 msk 1 msk smör
1 ruccolasallad, 40 g
1 huvud isbergssallad
2.5 st morot
1 msk kallpressad rapsolja
1.5 msk vit balsamvinäger
1 st zucchini
1 krm flingsalt
0.5 krm svartpeppar (malen från kvarn)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader, grill.
2. Färsbiffarna: Finfördela/lägg brödet i en skål med ägget och mjölken. Finhacka löken och blanda ner löken och blandfärsen, salta och peppra.Forma färsen till 4 biffar, bryn i smör och olja ca 4 minuter på varje sida. Låt biffarna steka undertiden svampen förbereds.
3. Bryn svampen, löken och vitlöken i smör, salta och peppra. Lägg svampfräset i en skål. Blanda i crème fraiche, äggulor och parmesan. Fördela blandningen på biffarna. Sätt in i ugnen och stek i ca 5 minuter.
4. Under tiden, riv morötterna och zucchinin grovt på rivjärn. Blanda i 1 olja och vinäger, salta och peppra. Innan servering, lägg i ruccolan. Lägg upp salladen på tallrikarna, ta ut biffarna ur ugnen och lägg en på varje tallrik.

Visningar: 538
Inlagt 2012-06-25 21:25:51