Receptbeskrivning

Ostfylld fasanschnitzel med kapris och lime

Ingredienser för
4 st fasanbröst
salt och peppar
4 parmaskinka
100 g kvibille gräddädel
0.5 dl vetemjöl
2 st ägg, uppvispade
2 dl siktat ströbröd
0.5 dl olja
6 msk smör
2 st lime
2 st tomater
4 msk kapris
2 msk hackad slätbladig persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150°. Banka ut fasanbrösten mellan t.ex. plastfolie. Saltaoch peppra köttet.
2. Fördela skinka och smulad ädelost på två av fasanbrösten. Lägg på de andra 2 brösten och tryck till ordentligt.
3. Vänd brösten först i mjöl, sedan ägg och sist i siktat ströbröd. Stekfasanbrösten gyllenbruna runt om i olja och det mesta av smöret i enstekpanna. Efterstek i ugnen 5–8 minuter.
4. Skala lime och skär den i skivor. Skär försiktigt bort det tunna skaletfrån tomaterna och skiva dem. Bryn kaprisen i resten av smöret.
5. Skär upp schnitzeln i portionsbitar. Garnera med tomat, lime, kaprisoch persilja.
6. Servera gärna med potatispuré.

Visningar: 627
Inlagt 2012-06-25 21:33:14