Receptbeskrivning

Stekt kyckling med gräddstuvad surkål

Ingredienser för
4 st kycklingbröst med skinn
salt
peppar
smör och olja till stekning
700 g surkål, på burk
1 st silverlök, skalad
0.5 msk krossad enbär
1 dl finskuren god korv
2.5 dl grädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. KycklingFördela örterna under skinnet på kycklingarna.
2. Salta och peppra.
3. Bryn kycklingarna med skinnsidan neråt i cirka 7 minuter.
4. Vänd på kycklingen och stek på andra sidan. Ställ åt sidan.
5. Gräddstuvad surkålSkiva silverlöken och korven tunt.
6. Bryn i smör och olja. Krossa enbären och ha i pannan.
7. Häll på grädde och låt det koka i cirka 5 minuter.
8. Häll av surkålen och blanda sedan ner i gräddkoket.
9. Lägg upp kålen på tallriken.
10. Snitta kycklingen och servera.

Visningar: 980
Inlagt 2012-06-25 21:47:45