Receptbeskrivning

Kyckling "diablo" med 4 sorters peppar

Ingredienser för
2 st hela kycklingar
1.5 msk svartpeppar
1.5 msk grönpeppar
1.5 msk rosépeppar
1.5 msk sechuanpeppar
2 st lime, skalet
salt, efter smak
6 msk olivolja
8 körvel, finhackade
8 kyndel, finhackade
8 oregano, finhackade


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Klyv kycklingen över bröstbenet men inte rakt igenom.
2. Pressa isär halvorna så att två skålar bildas på undersidan av bröstet.
3. Mortla samtliga pepparsorter och fyll i skålarna.
4. Riv limeskal grovt över.
5. Salta och täck med olivolja.
6. Baka med lock i grillen på aluminiumfolie, eller i ugn på 130 grader, till en innertemperatur på 62 grader i bröstet och 70 grader vid låren.
7. Grilla sedan för en fin yta precis före serveringen, direkt på gallret och utan lock – först bröstsidan och sedan kryddsidan.
8. Strö slutligen körvel, kyndel och oregano över hela kycklingen.

Visningar: 502
Inlagt 2012-06-26 00:14:11