Receptbeskrivning
Färskpotatissallad med rädisor
Ingredienser
för
800 g färskpotatis, skrubbad
dill
1 smör
2 rädisor
1 knippe färsklök
1 rabarber
socker
1 färsk babyspenat
50 g smör
5 pepparrot, skalad
citron, saften
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
dill
1 smör
2 rädisor
1 knippe färsklök
1 rabarber
socker
1 färsk babyspenat
50 g smör
5 pepparrot, skalad
citron, saften
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
Beskrivning
1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten med dillkvistar och en liten klicksmör.
2. Häll av vattnet och varmhåll potatisen vid sidan av grillen.
3. Putsa rädisorna och färsklöken.
4. Koka dem i saltat vatten, börja med löken och avluta med rädisorna.
5. Kyl ner i kallt vatten.
6. Hyvla rabarbern tunt med osthyvel och sockra lätt.
7. Blanda potatis, rädisor, färsklök, spenat och rabarber.
8. Bryn smöret i en stekpanna och vispa under tiden.
9. Tillsätt riven pepparrot och citronsaft.
10. Salta och peppra.
11. Slå smöret över potatissalladen vid servering.
2. Häll av vattnet och varmhåll potatisen vid sidan av grillen.
3. Putsa rädisorna och färsklöken.
4. Koka dem i saltat vatten, börja med löken och avluta med rädisorna.
5. Kyl ner i kallt vatten.
6. Hyvla rabarbern tunt med osthyvel och sockra lätt.
7. Blanda potatis, rädisor, färsklök, spenat och rabarber.
8. Bryn smöret i en stekpanna och vispa under tiden.
9. Tillsätt riven pepparrot och citronsaft.
10. Salta och peppra.
11. Slå smöret över potatissalladen vid servering.
Visningar: 631
Inlagt 2012-06-25 22:16:54

