Receptbeskrivning
Helgrillad röding med nobissås
Ingredienser
för
2 st röding (hela urtagna fiskar) à 400 gram
1 st citron(er) ekologisk
1 dill
50 g smör
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
salt och peppar
2 dl rapsolja (rumstempererad)
1 st citron(er) ekologisk
1 dill
50 g smör
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
salt och peppar
2 dl rapsolja (rumstempererad)
Beskrivning
1. Skär snitt genom skinnet i fisken med 2 cm mellanrum. Skiva citronen och pilla ner en citronskiva, dill och en klick smör i varje snitt. Lägg även lite fyllning i fisken tillsammans med salt och peppar.
2.Lägg fisken på grillen i indirekt värme och grilla i cirka 20 minuter under lock, tills köttet släpper från benen.
3.Nobissås: Koka äggen i 3-4 minuter. Mosa sedan äggulorna (äggvitorna ska inte användas) med gaffel med pressad vitlök, dijonsenap, vinäger, salt och peppar. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Mixa sedan allt med stavmixer medan du häller i oljan försiktigt, i en riktigt tunn stråle.
4.Servera rödingen med nykokt färskpotatis, citronklyftor och nobissåsen.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Bj?rn Lindahl/Aftonbladet
2.Lägg fisken på grillen i indirekt värme och grilla i cirka 20 minuter under lock, tills köttet släpper från benen.
3.Nobissås: Koka äggen i 3-4 minuter. Mosa sedan äggulorna (äggvitorna ska inte användas) med gaffel med pressad vitlök, dijonsenap, vinäger, salt och peppar. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Mixa sedan allt med stavmixer medan du häller i oljan försiktigt, i en riktigt tunn stråle.
4.Servera rödingen med nykokt färskpotatis, citronklyftor och nobissåsen.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Bj?rn Lindahl/Aftonbladet
Visningar: 609
Inlagt 2012-06-26 08:49:13

