Receptbeskrivning

Kycklinglår med citronris

Ingredienser för
kycklinglår
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk honung
salt och peppar
1 citron
1 lök
2 msk smör eller margarin
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
4 ris
3 tomater
65 g babyspenat
1 dl matyoghurt


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225˚C.
Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Blanda olja, soja och honung. Pensla blandningen på kycklingen. Salta och peppra. Stek i ugnen i 20–25 minuter.
Riv skalet av och pressa saften ur citronhalvan. Skala och strimla löken.
Hetta upp matfettet i en gryta eller rymlig kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Fräs spiskummin 5–10 sekunder. Fräs sedan löken tills den är mjuk.
Blanda i gurkmeja, ris och citronsaft och rör om. Tillsätt vatten och salt enligt anvisningen på risförpackningen och koka riset.
Dra kastrullen från värmen och låt stå ytterligare 5 minuter under lock.
Skär tomaterna i tärningar och blanda ned i riset tillsammans med spenaten.
Servera kycklingen med riset garnerat med citronskal och en klick yoghurt.

För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd smör och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Visningar: 287
Inlagt 2012-07-04 10:51:09