Receptbeskrivning
Skaldjurspaj
Maria Bergsten via P D
Ingredienser
för
150 g margarin
1.5 dl riven ost
2.5 dl vetemjöl
5 st ägg, hårdkokta
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
1.5 msk touch of taste hummerfond
3 msk dill finhackad
riven ost
1.5 dl riven ost
2.5 dl vetemjöl
5 st ägg, hårdkokta
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
1.5 msk touch of taste hummerfond
3 msk dill finhackad
riven ost
Beskrivning
1. Mixa ihop degen. Ställ den i kylen att vila, ca 30 minuter.
2. Skala under tiden de kokta äggen och hacka dem grovt.
Skala räkorna.
3. Rör ut crème fraiche med fond och dill. Blanda i de grovt hackade äggen och räkorna.
4. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och nagga den.
5. Förgrädda pajskalet i 200° i 8-10 min.
6. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Strö över riven ost.
7. Färdiggrädda pajen tills den får en gyllenbrun yta, ca 25 min.
2. Skala under tiden de kokta äggen och hacka dem grovt.
Skala räkorna.
3. Rör ut crème fraiche med fond och dill. Blanda i de grovt hackade äggen och räkorna.
4. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och nagga den.
5. Förgrädda pajskalet i 200° i 8-10 min.
6. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Strö över riven ost.
7. Färdiggrädda pajen tills den får en gyllenbrun yta, ca 25 min.
Visningar: 514
Inlagt 2012-06-26 21:59:39