Receptbeskrivning

Köttfärs- och rotfruktssoppa

Ingredienser för
500 g köttfärs
7 dl rotfrukter grovt rivna, t.ex morötter
1 st gul lök
olivolja
13 dl vatten
3 msk kalvfond
3 msk tomatpuré
1 st lagerblad
2 tsk timjan
salt efter smak
peppar efter smak


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och riv rotfrukterna och löken grovt.

2. Häll lite olivolja i en stor gryta och lägg i grönsakerna och rör om ett par minuter.

3. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré, lagerblad, timjan, salt och peppar.

4. Lägg i den råa köttfärsen direkt i grytan och låt koka 15–20 minuter.

5. Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs.

6. Servera gärna med bröd.

Visningar: 448
Inlagt 2012-06-26 22:14:11