Receptbeskrivning
Sjömansbiff
Ingredienser
för
600 g lövbiff
2 st gul lök
1 kg potatis 8-10 medelstora
3 msk smör
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar nymald
33 cl öl
4 dl vatten
1 st köttbuljong tärning
till servering
2 msk persilja finhackad
salt- eller ättiksgurka
inlagda rödbetor
2 st gul lök
1 kg potatis 8-10 medelstora
3 msk smör
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar nymald
33 cl öl
4 dl vatten
1 st köttbuljong tärning
till servering
2 msk persilja finhackad
salt- eller ättiksgurka
inlagda rödbetor
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala lök och potatis och skiva dem.
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i hälften av smöret. Krydda med salt o peppar. Lägg upp köttet på en tallrik.
Häll öl, vatten och buljongtärning i pannan. Låt buljongtärningen smälta, vispa ur pannan och sila buljongen.
Stek löken i resten av smöret.
Varva köttet i en ugnssäker form med skivad potatis och stekt lök. Börja och avsluta med potatis. Häll på buljongen och täck formen med ett lock eller aluminiumfolie.
Sätt formen på nedersta falsen i ugnen 50 - 60 minuter eller tills köttet är mört. Ta bort locket efter 30 minuter.
Servera sjömansbiffen med tillbehören.
Skala lök och potatis och skiva dem.
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i hälften av smöret. Krydda med salt o peppar. Lägg upp köttet på en tallrik.
Häll öl, vatten och buljongtärning i pannan. Låt buljongtärningen smälta, vispa ur pannan och sila buljongen.
Stek löken i resten av smöret.
Varva köttet i en ugnssäker form med skivad potatis och stekt lök. Börja och avsluta med potatis. Häll på buljongen och täck formen med ett lock eller aluminiumfolie.
Sätt formen på nedersta falsen i ugnen 50 - 60 minuter eller tills köttet är mört. Ta bort locket efter 30 minuter.
Servera sjömansbiffen med tillbehören.
Visningar: 518
Inlagt 2012-06-29 10:24:28

