Receptbeskrivning

Inlagd sill

Ingredienser för
4 st urvattnade sillfiléer
1 st rödlök, skivad
1 tsk hela kryddpepparkorn
0.5 st morot, riven
1 dl ättikssprit 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar, skivade
rödbetsspad (färg)
4 st lagerblad
1 msk kryddpepparkorn
1 msk kryddnejlikor, hela


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka hastigt upp lagen.
2. Låt lagen svalna och sedan kallna i kylskåpet, gärna över natten.
3. Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra.
4. Skär sillen i bitar, lägg dem i lagen och låt stå. Ett dygn i kylskåp ger bästa smaken.
5. Garnera med morot, rödlök, lagerblad och kryddpeppar.

Visningar: 293
Inlagt 2012-06-29 21:11:29