Receptbeskrivning

Ellens inlagda sill

Ingredienser för
6 st sillfiléer, stora salta urvattnade (ca 550 g
1.5 dl ättiksprit, (12%)
3 dl strösocker
4.5 dl vatten
1 st rödlök, stor skivad
2 tsk kryddpepparkorn, hela
5 st lagerblad
1 st morot, liten strimlad
1 st purjolök, 5 cm fint strimlad
1 dl dill, finhackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lag: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och lägg i dillstjälkarna. Låt lagen kallna. Sila bort dillen.
2. Lägg upp sillfiléerna på tidningspapper och klappa dem helt torra. Varva sill, rödlök, peppar, lagerblad, morot, purjo och färsk skuren dill i en kruka. Häll på lagen och låt stå svalt 2-3 dygn före servering. Vid servering skärs filéerna i bitar och garneras med
hackad dill och skivad rödlök.

Visningar: 302
Inlagt 2012-06-29 19:17:48