Receptbeskrivning
Ellens inlagda sill
Ingredienser
för
6 st sillfiléer, stora salta urvattnade (ca 550 g
1.5 dl ättiksprit, (12%)
3 dl strösocker
4.5 dl vatten
1 st rödlök, stor skivad
2 tsk kryddpepparkorn, hela
5 st lagerblad
1 st morot, liten strimlad
1 st purjolök, 5 cm fint strimlad
1 dl dill, finhackad
1.5 dl ättiksprit, (12%)
3 dl strösocker
4.5 dl vatten
1 st rödlök, stor skivad
2 tsk kryddpepparkorn, hela
5 st lagerblad
1 st morot, liten strimlad
1 st purjolök, 5 cm fint strimlad
1 dl dill, finhackad
Beskrivning
1. Lag: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och lägg i dillstjälkarna. Låt lagen kallna. Sila bort dillen.
2. Lägg upp sillfiléerna på tidningspapper och klappa dem helt torra. Varva sill, rödlök, peppar, lagerblad, morot, purjo och färsk skuren dill i en kruka. Häll på lagen och låt stå svalt 2-3 dygn före servering. Vid servering skärs filéerna i bitar och garneras med
hackad dill och skivad rödlök.
2. Lägg upp sillfiléerna på tidningspapper och klappa dem helt torra. Varva sill, rödlök, peppar, lagerblad, morot, purjo och färsk skuren dill i en kruka. Häll på lagen och låt stå svalt 2-3 dygn före servering. Vid servering skärs filéerna i bitar och garneras med
hackad dill och skivad rödlök.
Visningar: 302
Inlagt 2012-06-29 19:17:48

