Receptbeskrivning

Lax med Astrids basilikasås och primörer

Ingredienser för
4 st laxfiléer, skinn- och benfria à 150 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka basilika, färsk
1 tsk chili, finhackad färsk eller 1 krm sambal oe
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
salt, efter smak
grön sparris
färskpotatis
rädisor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. SåsBörja med såsen. Mixa basilikabladen med de övriga ingredienserna till en slät sås. 2. Smaka av med lite salt. 3. Låt gärna mogna i kylen några timmar. 4. LaxSätt ugnen på 175 grader. 5. Grilla eller ugnsbaka laxfiléerna i 10-12 minuter. 6. TillbehörKoka potatisen. 7. Låt rädisorna koka med de sista 5-7 minuterna. 8. Smörstek sparrisen 9. Dela laxfiléerna på mitten och servera med såsen och övriga tillbehör.

Visningar: 540
Inlagt 2012-07-02 19:21:26