Receptbeskrivning

Himmelsk cheesecake

Ingredienser för
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
200 g mascarponeost
250 g philadelphiaost
0.5 dl socker
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
50 g choklad smält
200 g jordgubbar
2 dl socker


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
8 portioner1. Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone,philadelphiaost och socker i en annan.2. Smält de båda chokladsorterna var för sig och låt svalna något.3. Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet.4. Vänd sedan ner de båda chokladsorterna i smeten, rör i dem en åtgången så att inte smeten skär sig av värmen från chokladen, häll upp i enform med löstagbar kant. Låt stå i frysen i ca en timma innan servering.Dekorera gärna med smält choklad.5. Koka upp jordgubbarna och tillsätt sockret. Passera jordgubbarnagenom en finmaskig sil. Servera jordgubbspurén till cheesecaken.Recept: Linnéa SeidelFoto: Katja Kristoferson

Visningar: 176
Inlagt 2012-07-02 21:21:16