Receptbeskrivning

Rabarber och jordgubbskaka

Ingredienser för
4 st ägg
5.5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
3 st stora rabarberstjälkar
300 g jordgubbar


  45 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Välj 10 portioner för korrekt mängdmått - görs i en långpanna.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg två bakplåtspapper i en långpanna. Smält smöret o låt svalna. Vispa samman ägg och socker med elvisp. Rör ner mjöl och vaniljpulver och tillsätt sist det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll ut smeten och sprid ut i långpannan. Skär rabarber och jordgubbar i bitar, tryck i och fördela jämnt över kakan. Grädda i mitten i ugnen ca 30-35 min (kakan ska fortf vara lite kladdig när den är klar). Låt kakan svalna, skär i bitar och njut!

Visningar: 2382
Inlagt 2012-06-30 22:13:48