Receptbeskrivning
Kebab med krispig rödkålsbulgur
Ingredienser
för
0.5 citron
1 msk olja
2 honung
0.5 tsk salt
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
3 dl bulgur
0.5 rödkål
0.5 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt och peppar
1 matyoghurt
1 msk olja
2 honung
0.5 tsk salt
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
3 dl bulgur
0.5 rödkål
0.5 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt och peppar
1 matyoghurt
Beskrivning
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödkålen med en osthyvel.
Dressing: Blanda rivet citronskal, pressad citronsaft, oljan, honungen och salt. Vänd ner dressingen i rödkålen.
Kebab: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda nötfärsen med salt, vitlöken, äggen, spiskumminen och sambal oelek. Forma färsen till ”avlånga köttbullar”. Stek dem runt om i olivoljan 8–10 minuter.
Rödkålsbulgur: Blanda bulgurn med rödkålen, finhackad persilja och halverade körsbärstomater. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pressad citron.
Servera spetten tillsammans med rödkålsbulgurn och en klick matyoghurt som topping.
För alla
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoughurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Visningar: 500
Inlagt 2012-07-01 21:56:37