Receptbeskrivning

Salvia- och citronris med skaldjur

Ingredienser för
6 dl vatten
3 dl rundkornigt ris, gärna carnaroli, avorioris
600 g kokta skaldjur och fisk, ex vis. blåmusslor,
2 st gula lökar
st vitlöksklyftor, grovt krossade
1 st morot
2 stänger blekselleri
1 st citron
1 rejäl kvist salvia
1 st röd chili, liten
0.5 st citrongrässtång
0.5 tsk gurkmeja
1 dl olivolja
2 tsk salt
svartpeppar, efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär ner grönsakerna i tärningar, och banka citrongräset med knivskaftet. 2. Fräs riset, grönsaker och kryddorna i olivoljan tills riset blir lätt genomskinligt 3. Slå på vatten och koka upp. 4. Låt koka i cirka 10 minuter, riv och tillsätt skalet från citronen och pressa i citronsaften sänk till låg värme och låt småsjuda i ytterligare 10 minuter. 5. Riset skall vara löst i konsistensen, tillsätt eventuellt lite mer vatten om riset är för torrt. 6. Smaksätt med salt och peppar. 7. Vänd ner skaldjuren vid servering.

Visningar: 695
Inlagt 2012-07-02 07:16:43