Receptbeskrivning
Potatissallad
Ingredienser
för
1.5 kg potatis
1 gul lök
1 saltgurka
5 dl gräddfil
5 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
salt
vitpeppar
1 gul lök
1 saltgurka
5 dl gräddfil
5 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
salt
vitpeppar
Beskrivning
Dagen före servering: Skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund.
Skala och finhacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök och gurka med gräddfil, majonnäs, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar.
Skär potatisen i stora bitar. Vänd ner såsen försiktigt så att inte potatisen mosas. Låt svalna. Ställ kallt över natten.
Serveringsdagen: Lägg över potatissalladen i ett lämpligt kärl att frakta i. Om den känns tjock och stabbig kan man späda med lite mjölk - vänd runt försiktigt.
För alla
Potatissalladen är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk. Gör äggfri: använd äggfri majonnäs eller byt majonnäsen mot enbart crème fraiche/yoghurt och lite mer senap. Gör mjölkfri: använd äkta majonnäs (lättprodukterna innehåller mjölk). Byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller sojabaserad yoghurt.
Skala och finhacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök och gurka med gräddfil, majonnäs, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar.
Skär potatisen i stora bitar. Vänd ner såsen försiktigt så att inte potatisen mosas. Låt svalna. Ställ kallt över natten.
Serveringsdagen: Lägg över potatissalladen i ett lämpligt kärl att frakta i. Om den känns tjock och stabbig kan man späda med lite mjölk - vänd runt försiktigt.
För alla
Potatissalladen är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk. Gör äggfri: använd äggfri majonnäs eller byt majonnäsen mot enbart crème fraiche/yoghurt och lite mer senap. Gör mjölkfri: använd äkta majonnäs (lättprodukterna innehåller mjölk). Byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller sojabaserad yoghurt.
Visningar: 684
Inlagt 2012-07-03 06:08:07