Receptbeskrivning

Kardemummagömmor med ricotta och hallon

Ingredienser för
25 g jäst
2.5 dl mjölk
3 dl strösocker
7 dl vetemjöl, ( ca 420 g)
1 tsk kardemumma, stött
100 g smör, rumstempererat
1 tsk salt
250 g ricottaost
200 g hallon, tinade
2 msk strösocker
1 msk vetemjöl
50 g smör, smält
0.5 dl strösocker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl och rör ihop hastigt. Arbeta in det rumsvarma smöret, skuret i bitar, till en blank, slät deg som släpper i bunkens kanter. LÃ¥t jäsa under bakduk ca 40 min.  
2. Dela degen i tre bitar och kavla ut en bit i taget pÃ¥ väl mjölad arbetsbänk. Kavla degen ca 3 mm tjock. Skär i rutor ca 10 x 10 cm.  
3. Lägg ½ msk ricotta mitt pÃ¥ varje ruta. Toppa med hallon, socker och mjöl. Vik in hörnen och tryck ihop dem sÃ¥ att de blir en rund, slät bulle. Lägg bullarna med skarven nedÃ¥t i  bullformar ställda pÃ¥ en plÃ¥t. Täck med bakduk och lÃ¥t jäsa ca 30 min. Sätt ugnen pÃ¥ 250°.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min tills de har fått fin färg. Låt svalna. Pensla dem med smält smör och doppa i strösocker före servering.

Visningar: 222
Inlagt 2012-07-04 09:30:41