Receptbeskrivning

Hallon- och chokladtryffel

Ingredienser för
1 dl hallonpuré (150 g färska eller frysta och t
2 msk flytande honung
0.5 st färsk vaniljstång
230 g valrhona manjari choklad 64% (alt. 70% mörk
60 g smör, mjukt
1 msk marsalavin, portvin eller hallonlikör (valfr
1 dl kakao av god kvalitet


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna.
2. Finhacka chokladen, smält den i ett vattenbad och rör om.
3. Sjud försiktigt upp hallonpuré, fröna från urskrapad vaniljstång och honung i en kastrull.
4. Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt.
5. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills tryffeln går ihop.
6. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna i rumstemperatur.
7. Forma till kulor och rulla i kakao.

Visningar: 211
Inlagt 2012-07-05 09:23:59