Receptbeskrivning
Marängsviss
Ingredienser
för
1 schweiziska maränger
2 st bananer
1 l vaniljglass
2 dl grädde
1.5 dl mjölk
2 msk vispgrädde
2 msk strösocker
200 g mörk choklad
2 msk smör
2 st bananer
1 l vaniljglass
2 dl grädde
1.5 dl mjölk
2 msk vispgrädde
2 msk strösocker
200 g mörk choklad
2 msk smör
Beskrivning
1. Chokladsås: Koka upp mjölk, vispgrädde och strösocker.
2. Hacka chokladen och häll ner den i kastrullen. Koka upp under omrörning.
3. Rör ner smöret med en visp så att såsen blir blank och fin. Om det klumpar sig, sila den.
4. Skiva bananerna och vispa grädden.
5. Varva sedan bananer, vispad grädde, vaniljglass och chokladsåsen efter egen smak.
2. Hacka chokladen och häll ner den i kastrullen. Koka upp under omrörning.
3. Rör ner smöret med en visp så att såsen blir blank och fin. Om det klumpar sig, sila den.
4. Skiva bananerna och vispa grädden.
5. Varva sedan bananer, vispad grädde, vaniljglass och chokladsåsen efter egen smak.
Visningar: 290
Inlagt 2012-07-05 09:54:04

