Receptbeskrivning
O´hoj vilken Cheesecake
Ingredienser
för
100 g milda mat och bakmargarin
4 st ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
0.5 tsk salt
0.5 st citron(er) skal+saft
1 st milda mat & visp 26% alt 1 milda visp 20%
0.5 dl florsocker gärna smaksatt med choklad
choklad riven
bär färska ev
4 st ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
0.5 tsk salt
0.5 st citron(er) skal+saft
1 st milda mat & visp 26% alt 1 milda visp 20%
0.5 dl florsocker gärna smaksatt med choklad
choklad riven
bär färska ev
Beskrivning
9-12 bitar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarin och krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i det smälta margarinet och kör till en smulig deg. Tryck ut blandningen i en ugnsfast form med löstagbar kant, täck enbart botten.Grädda i ugnen i ca 8-10 min.
3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt Crème Bonjour Naturell och fortsätt vispa lite till.
4. Sänk värmen till 175 grader.
5. Skölj citronen och riv citronskal. Blanda i skal, juice och salt i fyllningen. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45-60 min. Tänk på att den kan se lite lös ut men att den stelnar när den kallnar. Låt svalna innan toppingen läggs på.
6. Vispa ihop Milda mat & visp 26%, florsocker, O´hoj Chokladsås och ev lite pepparmyntsolja. Spritsa på toppen av kakan. Garnera gärna med riven choklad och färska bär.
Serveringstips:
Plocka fram de gamla hederliga piprensarna och låt barnen göra figurer. Servera på tårtfatet och på själva kakan.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarin och krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i det smälta margarinet och kör till en smulig deg. Tryck ut blandningen i en ugnsfast form med löstagbar kant, täck enbart botten.Grädda i ugnen i ca 8-10 min.
3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt Crème Bonjour Naturell och fortsätt vispa lite till.
4. Sänk värmen till 175 grader.
5. Skölj citronen och riv citronskal. Blanda i skal, juice och salt i fyllningen. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45-60 min. Tänk på att den kan se lite lös ut men att den stelnar när den kallnar. Låt svalna innan toppingen läggs på.
6. Vispa ihop Milda mat & visp 26%, florsocker, O´hoj Chokladsås och ev lite pepparmyntsolja. Spritsa på toppen av kakan. Garnera gärna med riven choklad och färska bär.
Serveringstips:
Plocka fram de gamla hederliga piprensarna och låt barnen göra figurer. Servera på tårtfatet och på själva kakan.
Visningar: 211
Inlagt 2012-07-05 09:53:15

