Receptbeskrivning
Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Den här har jag bara ätit och inte gjort själv någon gång.

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakoulver
1/2 dl socker
1 krm salt
100 g smör

Fyllning:
8-10 persikor
3 msk socker
1/2 tsk kanel
2 dl grädde
2 äggulor

Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. Skiva ner smöret och hacka ihop till en grynig massa. Fördela smulorna i en pajform och tryck till dem lätt. Skålla, skala (inte alldeles nödvändigt) och dela persikorna i halvor. Ta bort kärnorna. Lägg dom i pajskalet med den kupade sidan upp. Strö på en blandning av socker och kanel. Grädda i 225 grader i ca 15 min. Vispa grädden lätt och rör ner äggulorna. Häll äggstanningen över frukten och grädda ytterligare ca 25 min. Srevera med vaniljglass.


Visningar: 383
Inlagt 2012-07-05 17:05:59