Receptbeskrivning
Kolatårta
Ingredienser
för
300 g sötmandel
4 dl dansukker råsocker flor
6 st äggvita(or)
4 dl dansukker råsocker flor
2.5 dl vispgrädde
6 st äggula(or)
150 g smör osaltat
200 g choklad, ljus
4 dl dansukker råsocker flor
6 st äggvita(or)
4 dl dansukker råsocker flor
2.5 dl vispgrädde
6 st äggula(or)
150 g smör osaltat
200 g choklad, ljus
Beskrivning
15-20 bitar
1. Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka eller mal mandeln. Vispa äggvitan och råsockret kraftigt med elvisp i minst 10 minuter. Tillsätt mandeln. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 175° i 30-40 minuter.
2. Blanda florsocker, grädde och äggulor i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i krämen. Tillsätt smöret och rör tills allt är smält.
3. Låt kallna. Bred eller spritsa krämen på bottnen.
Servera gärna fräscha bär eller frukt till tårtan.
1. Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka eller mal mandeln. Vispa äggvitan och råsockret kraftigt med elvisp i minst 10 minuter. Tillsätt mandeln. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 175° i 30-40 minuter.
2. Blanda florsocker, grädde och äggulor i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i krämen. Tillsätt smöret och rör tills allt är smält.
3. Låt kallna. Bred eller spritsa krämen på bottnen.
Servera gärna fräscha bär eller frukt till tårtan.
Visningar: 240
Inlagt 2012-07-06 07:42:03

