Receptbeskrivning

Grillad bläckfisk

Ingredienser för
2 vatten
3 msk vitvinsvinäger
2 tsk salt
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad koriander
1 lime, rivet skal och saft
1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 tsk flingsalt
sweet chili-sås


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Rensa bläckfisken och skär i 5–6 cm stora bitar. Koka upp vatten, vinäger och salt i en gryta. Lägg i bläckfiskbitarna och koka upp. Sjud under lock ca 1 timme. Häll av vattnet och låt rinna av.
2. Marinad: Häll oljan i en skål. Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i oljan. Tillsätt koriander, limeskal och -saft. Kärna ur och finhacka chilin och vänd ner den i oljan tillsammans med bläckfiskbitarna. Låt bläckfisken marinera i kylen ca 2 timmar.
3. Häll av marinaden och grilla bläckfiskbitarna runt om på grillen. Strö över flingsalt. Servera med sweet chili-sås.

Visningar: 115
Inlagt 2012-07-06 13:09:20