Receptbeskrivning
			
			
			
			Yakiniku
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						Beskrivning
					
						Yakiniku
600 g frusen entrecôte eller biff
1 ½ dl japansk soja
2 msk mirin
ev 3 msk torr sherry
1 klyfta pressad vitlök
2 msk strösocker
1 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
½ dl fint skuren purjolök
2 msk sesamfrön
Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.
Blanda alla ingredienser till såsen utom purjolök. Varva köttet med såsen. Låt marinera i 2-6 timmar.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
Strö över sesamfrön och servera med isbergssallad, gurka och ris.
					
										600 g frusen entrecôte eller biff
1 ½ dl japansk soja
2 msk mirin
ev 3 msk torr sherry
1 klyfta pressad vitlök
2 msk strösocker
1 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
½ dl fint skuren purjolök
2 msk sesamfrön
Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.
Blanda alla ingredienser till såsen utom purjolök. Varva köttet med såsen. Låt marinera i 2-6 timmar.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
Strö över sesamfrön och servera med isbergssallad, gurka och ris.
Visningar: 243
Inlagt 2012-07-06 11:04:14
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min