Receptbeskrivning

Wienerschnitzel med rösti

Ingredienser för
800 g kalvinnanlår
5 dl vetemjöl
5 dl ströbröd
5 ägg
smör och matolja
2 citroner
100 g kapris
100 g ansjovisfilé
salt och peppar
gröna ärtor
1 kg kokt fast potatis
salt och peppar
150 g smör
2 msk matolja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Rösti
2. Riv den skalade och kokta potatisen på rivjärnets grova sida.
3. Salta och peppra och blanda runt. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör och olja. När smöret är gyllengult, lägg ner den rivna potatisen och forma till en kaka. Låt det fräsa, men inte på för hög värme, en stund.
4. Skaka på pannan så kakan släpper från botten. Lyft upp och se under kakan. Är den gyllengul vänder du den, tag gärna hjälp av ett lock eller bricka genom att vända ut på den först. Stek tills kakan blir knaprig på båda sidor.
5. Wienerschnizel
6. Be gärna din styckare att skära upp och banka ut schnitzlarna. Skär annars ut, beroende på storleken på innanlåret, 2 - 2,5 cm tjocka skivor tvärs över fibrerna.
7. Skär upp en tjockare plastpåse och lägg in köttet, banka med en kastrull eller liknande tills skivorna blir ca 5-8 mm tjocka.
8. Häll upp vetemjöl på en tallrik och smaka av med salt och peppar. Häll sedan upp ströbröd på en annan tallrik och kläck upp äggen i en skål/djup tallrik.
9. Börja med att vända köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan dom panerade schintzlarna åt sidan för att "torka" innan stekning.
10. När du steker skall du ha hälften matolja och hälften smör och medelvärme i pannan så det inte bränns.
11. Serveras nystekt så fraset finns kvar, garnera med citronskivan, anjovis och kapris, samt små gröna ärtor, uppvärmda med en klick smör och salt.

Visningar: 147
Inlagt 2012-07-06 13:03:12