Receptbeskrivning
Hallonfromage
Ingredienser
för
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
4 gelatinblad
250 g hallon
till garnering:
citronmeliss
florsocker
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
4 gelatinblad
250 g hallon
till garnering:
citronmeliss
florsocker
Beskrivning
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter. Separera äggulor och vitor och vispa äggulor och socker pösigt. Passera hallonen genom en sil.
2. Smält de urkramade gelatinbladen i vattenbad. Blanda i det smälta gelatinet och hallonen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i blandningen.
3. Vispa äggvitan så hårt att det går att vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Vänd försiktigt ner äggvitan i hallonblandningen. Lägg upp smeten i en stor skål eller i portionsskålar.
2. Smält de urkramade gelatinbladen i vattenbad. Blanda i det smälta gelatinet och hallonen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i blandningen.
3. Vispa äggvitan så hårt att det går att vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Vänd försiktigt ner äggvitan i hallonblandningen. Lägg upp smeten i en stor skål eller i portionsskålar.
Visningar: 509
Inlagt 2012-07-06 11:26:50

