Receptbeskrivning
			
			
			
			Crêpes Suzette à la Per
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							3 dl grädde 
1 dl mellanmjölk
1.5 dl vetemjöl
1 salt
0.25 dl florsocker
2 st ägg
1 st apelsin, skal
1 msk clubsoda
5 st apelsiner
100 g råsocker
100 g osaltat smör
5 msk grand marnier
						
					1 dl mellanmjölk
1.5 dl vetemjöl
1 salt
0.25 dl florsocker
2 st ägg
1 st apelsin, skal
1 msk clubsoda
5 st apelsiner
100 g råsocker
100 g osaltat smör
5 msk grand marnier
Beskrivning
					
						1.                                 Blanda alla ingredienser utom äggen till en slät smet. Knäck sedan ner ett ägg i taget och blanda runt. Låt smeten ”dra till sig” i  minst en timme. Precis innan gräddning, häll i clubsodan. Grädda alla crêpes och lägg åt sidan.                    
2. Filéa ur klyftorna från 3 apelsiner och spar till såsen.
3. Låt sockret smälta och karamelliseras lite. Häll i smöret och pressa i saften från 2 apelsiner, riv även ner lite skal. Låt koka ner något i pannan.
4. Vik crêpen till trekanter och doppa ner ordentligt i såsen. Koka upp och häll i spriten.
5. Tänd på och låt brinna ut. Servera genast med vaniljglass.
					
										2. Filéa ur klyftorna från 3 apelsiner och spar till såsen.
3. Låt sockret smälta och karamelliseras lite. Häll i smöret och pressa i saften från 2 apelsiner, riv även ner lite skal. Låt koka ner något i pannan.
4. Vik crêpen till trekanter och doppa ner ordentligt i såsen. Koka upp och häll i spriten.
5. Tänd på och låt brinna ut. Servera genast med vaniljglass.
Visningar: 229
Inlagt 2012-07-06 11:26:09
				 
					 
			
 




.jpg)
 0 min
  0 min